Työyhteisövalmennus, josta saa lisää virtaa päivään. Virkeät aivot ovat luovat ja uusia ideoita syntyy helpommin. Valmmennuksesta hyötyvät sekä yksilö itse että koko työyhteisö. Valmennus koostuu konkreettisista ja käytännönläheisistä tehtävistä ja harjoituksista, jotka auttavat oivaltamaan, miten tuetaan aivojen hyvinvointia työssä ja tehdään aivotyöstä sujuvaa.
Hyvinvointivaikutukset ulottuvat myös vapaa-aikaan ja tukevat palautumista.
Aivoergonomia kuntoon – tee aivotyöstäsi sujuvaa valmennuksen sisältöteemoja ovat mm.:
– Mitä on aivoergonomia?
– Resurssien tuhlausta vai tuottavaa aivotyötä?
– Opitaan tunnistamaan ja vähentämään aivoja kuormittavat tekijät omassa työssä
– Luodaan yhteiset aivotyön pelisäännöt ja tehdään aivotyöstä sujuvaa yhdessä
– Opitaan palautumisen ja rauhoittumisen keinoja, jotka tukevat työpäivän aikaista palautumista
Aivot työssä
Aivojen hyvinvointi on noussut viime aikoina näkyvästi esille, sillä työn murros, teknostressi, tietoähky ja työn tunkeutuminen vapaa-aikaan kuormittavat työntekijöitä yhä enemmän. Fyysinen ergonomia käsittelee tuki- ja liikuntaelimistön sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon, kun taas aivoergonomia ts. kognitiivinen ergonomia vastaa aivotyön kognitiivisiin haasteisiin, kuten muistin, ajattelun ja keskittymiskyvyn kuormittumiseen. Sen tavoitteena on ennaltaehkäistä aivotyön aiheuttamaa kuormitusta ja turvata työntekijän terveys ja työhyvinvointi.
Aivotyötä tehdään jo lähes joka alalla, hoitotyöstä tietotyöhön. Lisääntyvä aivokuormaa voi pitkittyessään johtaa kokonaishyvinvoinnin heikkenemisen, työuupumukseen tai heikentää keskittymistä ja palautumista, jolloin myös tuottavuus heikkenee. Näin ei kuitenkaan tarvitsisi olla, sillä aivoja voidaan huoltaa kuten muutakin terveyttä ottamalla aivoja huoltavat keinot käyttöön niin työssä kuin vapaa-ajalla.
Aivoystävällinen päivä tuo työtyytyväisyyttä ja vähentää myös sairauspoissaoloja.
Toteutus: Valmennus voidaa toteuttaa asiakkaan määrittämässä tilassa lähivalmennuksena tai etäohjauksena esim. Teamsin välityksellä.
Valmentaja: Maarit Venäläinen, ft, aivoterveyden edistämisen asiantuntija, hyvinvointivalmentaja p.040 5207950
Pyydä tarjous!